Ilmaiset neuleohjeet

keskiviikko 26. helmikuuta 2014

Pom pom!

Onko Pom Pom Quarterly -lehti tuttu? Jos ei vielä ole, niin kohta on! Saimme nimittäin tätä ihanuutta kauppaan; edellistä sekä uusinta numeroa on saatavilla.

Pom Pom Quarterly, talvi 2013
Kyseessä on brittiläinen neljännesvuosittain ilmestyvä lehti, jossa on neule- ja virkkuuohjeita, luettavaa, toisinaan ruokaohjeitakin. Lehdessä on kiinnitetty paljon huomiota estetiikkaan - lehti on kaunis ja huolellisesti tehty.

Kooltaan Pom Pomit ovat näppärää käsilaukkumallia, lehti kulkee siis helposti mukana. Paperilaatu on ihanaa paksua mattapintaista paperia. Lehteä on siis todellinen ilo lukea. Suurta iloa tuottaa myös se, että jokaiseen lehteen kuuluu koodi, jolla voi lunastaa netistä lehden PDF-version. Sieltä voi näppärästi tulostaa vaikkapa yhden sivun, jos on tarvis. Ja kaavioista täytyy sanoa, että ne ovat ihanan selkeitä ja tarkkoja!

Ja voi niitä neuleohjeita! Otetaanpas pieni kooste...

Tosh Sport, väri Heuchera



Pom Pom Quarterlyn talvi 2013 sisältää hurmaavia neuleita. Itse pistin ensimmäisenä puikoille Tuuli-kämmekkäät, jotka olivat huippukiva ja nopea välipalatyö. Langaksi valitsin Madelinetoshin Tosh Sportin, mutta langaksi kävisi moni muukin - ohjeessa on kolme kokoa, jolloin voi näppärästi valita sopivan koon hieman langankin paksuuden mukaan.

Louise Tilbrookin upeat palmikkoiset Silver Birch -sukat on tehty The Uncommon Threadin BFL Sockista. Talven numerossa minua puhuttelee kovasti myös Aureus-neuletakki, jossa on hurjan kaunis palmikko-pitsikuvio. Ja ihana Winterberry-huivi on niin lämpöisen ja pehmeän näköinen, että oih!

Pom Pom, kevät 2014
Kaikki talven lehden mallit näet täältä.

Kevään numerossa on sitten jo hieman, no, keväisempiä neuleita. Hurmaavia huiveja löytyy useampikin kappale. Maria Olssonin Brolly on suuri huivi, jonka ohjeessa käytetty lanka on täsmälleen vastaavaa Holst Garnin Supersoftin kanssa. Supersoftista saisi tähänkin huiviin jos jonkinlaisia ihania väriyhdistelmiä! 

Waterlily-toppi näyttää täydelliseltä kesävaatteelta. Siihen sopisi langaksi vaikkapa Heritage Silk, mutta itseäni kutkuttelisi tehdä tuo ihanasta luomupuuvilla Albasta!

Kevätnumeron kaikki mallit näet täältä.





Pom Pomitkin matkaavat viikonloppuna Helsinkiin Kädentaitomessuille Wanhaan Satamaan, toivottavasti näemme siellä :)

keskiviikko 19. helmikuuta 2014

Kuukauden lanka: Semilla!


Tämän kuun lankamme on iki-ihana Semilla! Ja kuten viime kuussakin, Kuukauden lanka on tarjouksessa - 10 %. Tarjous on voimassa sekä verkkokaupassa että Jyväskylän kivijalkakaupassa helmikuun loppuun saakka.

Semilla on pehmoinen luomuvilla ja se sopii monenlaisiin neuleisiin: takkeihin, paitoihin, myssyihin, lapasiin, huiveihin... Lanka on sport-vahvuinen, 50 gramman kerässä on 160 metriä lankaa. Langassa on kaksi säiettä ja kierre on tiukka. Semillasta on myös laaja värivalikoima. Siitä on saatavilla sekä kirkkaita että murrettuja sävyjä.

Kuten sanottu, Semilla on luomua! Lampaat ovat syöneet luomurehua eikä langan tuotantoon muutenkaan ole käytetty mitään kemikaaleja tai myrkkyjä. Lanka on myös värjätty luontoystävällisesti.

Helppo tuubihuivi

Semilla on monikäyttöinen lanka. Siitä sopii mainiosti tehdä neuleita sekä aikuisille että lapsille. Vaihtamalla puikkokokoa langalla saa neulottua erilaisia pintoja: isommalla puikolla Semillasta syntyy lämpöisiä ja laskeutuvia huiveja, napakampi tiheys sopii neuletakkeihin ja -paitoihin. Verkkokaupastamme on ladattavissa Tuubihuivin ohje Semillalle. Ravelrysta voit myös helposti selata tästä langasta tehtyjä projekteja.

Semilla on huopuva lanka, joten se sopii myös huovutukseen. Siksi Semillasta sopii tehdä myös vauvojen vaippahousuja.

Vinkkinä: Veera Välimäeltä on tulossa piakkoin neuletakkiohje Semillalle!

--

Muistakaahan perinteiset Helsingin Kädentaitomessut, jotka ovat Vanhassa satamassa 1.-2.3. Meillä on siellä sama tuttu osasto A 20  ja samalla osastolla pitää majaansa myös Lankakauppa Kerä! Tulkaa käymään!

lauantai 15. helmikuuta 2014

Yöllinen arvonta!

Pitäähän sitä yölle vielä arvontakin heittää, joten kommentoimalla tähän postaukseen tai Facebookiin osallistut Neulojien yön hämärään lanka-arvontaan :)

Klubikin tuli muuten vielä kauppaan, tiedoksi jos ette huomanneet... ihan hämärää touhua alkaa jo olla, tämä siirtyy nyt välillä kotiin.

ARVONTA SUORITETTU JA VOITTAJALLE ILMOITETTU! KIITOS OSALLISTUMISESTA JA YÖSTÄ KAIKILLE!


perjantai 14. helmikuuta 2014

Neulojien yö!



Nyt se alkaa: Neulojien yö! Tämän yön ensimmäiset spesiaalit kaupassamme ovat:

  • SUKKALANKAPAKETTI 42.- (sis. kolmea eri lankalaatua, sisällöt vaihtelevat)
  • KÄSINVÄRJÄTTYJEN LANKOJEN PAKETTI 56.- (sis. kolmea eri lankalaatua, sisällöt vaihtelevat)
  • KAIKKI KNIT PRON PUIKOT JA KOUKUT -15%
Neulojien yön spesiaalit löydät kaupastamma Neulojien yö-kategoriasta. Nämä ovat voimassa siis vain tämän yön.

Lisää tulossa seuraavan kerran klo 23.00...... pysykäähän kuulolla :) Kannattaa seurata Facebookin tapahtumasivua, meidän Facebook-sivua sekä Ravelryn ryhmiä niin kuulet nopeiten uusimmat tarjoukset ja yritysten yöspesiaalit. Mukana tällä kertaa on huikeat 43 yritystä, joten tarjolla on vaikka ja mitä!

keskiviikko 12. helmikuuta 2014

Silky Singles ja Neulojien yö!

Huomasitteko jo kauppaan saapuneen uuden ihanuuden, The Uncommon Threadin Silky Singles -langan? Lanka oli siis ensimmäisen lähetyksen lanka Epätavallisen ihanasta lankaklubistamme, ja hiukan tätä pehmoista uutuutta jäi myös kauppaan.

mermaid, dartmoor ja ripe plum

Kyseessä on siis yksisäikeinen silkkimerino; lanka sisältää 70 % merinoa ja 30 % silkkiä. Lanka on pehmeää ja silkkisen sileää, ja siinä on upea himmeä hohto. Langan kierre on löysähkö, jolloin se on melkein untuvaisen tuntuinen. Lanka on vyyhdillä hieman kierteinen, mutta kierteisyys tasoittuu neulomisen ja kostuttamisen jälkeen.

Värit ovat semisolideja, ja sopivat hyvin monenlaisiin pintaneuleisiin. Sileä oikea ja ainaoikea näyttävät hyviltä, mutta lanka sopii värityksensä puolesta mainiosti myös pitseihin.

Sadan gramman vyyhdissä on 366 metriä, joka riittää jo pieneen huiviin. Muutamasta vyyhdistä saa jo hyvänkokoisen hartiahuivin, eikä naisen neuletakkiinkaan tarvitse välttämättä enempää kuin neljä vyyhtiä. Silkki tuo ihanaa laskeutuvuutta; lanka sopisi ihanasti vaikkapa Hannah Fettigin Featherweight -neuletakin materiaaliksi...

leaf

Itselläni siintää mielessä jokin sievä pieni pitsihuivi kesäksi värissä Leaf - täydellinen keväänvihreä!

--

Muistakaahan myös Neulojien yö 14.-15.2. Perjantaina puoti on auki iltamyöhään! Kaupalle saa tulla viihtymään ja oleilemaan ja tietenkin neulomaan yhdessä muiden neulojien kanssa. Ilmoitathan sähköpostiimme jos olet tulossa hengaamaan! Nettikaupassa on luvassa jos jonkinmoisia yöllisiä tarjouksia ja jännittävyyksiä, kannattaa olla linjoilla.... Näistä tarjouksista on luvassa tietoa sitten perjantaina yhdeksän aikaan.

keskiviikko 5. helmikuuta 2014

Neulojien yö tulee taas!


Neulojien yö koittaa taas! Nyt ajankohta onkin mitä sopivin, Ystävänpäivän yö :) Luvassa on taasen monenmoista, mukana on tällä kertaa 43 yritystä, joiden listan löydät Neulojat-sivulta.

Sen verran voidaan meidän osalta kertoa, että pidämme puotia auki pitkälle iltamyöhään, jos väkeä ja neulomisintoa vain riittää. Ovet suljetaan kuitenkin viimeistään klo 00.00. Mukaan voit tuoda vaikka retkituolin, pikkupurtavaa, läppärin tms. (langaton WI-FI yhteys löytyy meiltä), tahi muuta mukavaa. Alkuiltaan siirrettiin Neuleilta keskiviikolta, joten maraton-neulomista saa tulla harrastamaan vaikka koko päiväksi! Huikkase meille sähköpostiin eli info at titityy.fi, jos olet tulossa neulomaan tuolloin kanssamme, joko Neulojien yön "etkoille" tahi vasta myöhemmin niin osaamme varautua väkimäärään.

Puotiin on tupsahtanut Jitterbugien lisäksi täydennystä Cataniaan, uusia värejä Baby Merino Silkiin, ontelokuteita ja iso Knit Pron lasti. Tässä tuli mukana uusia kaivattuja pingotussettejä ja alustoja. Puodissa jo ovat, koitetaan saada nämä verkkokauppaankin mahdollisimman pian.

Ah, ja lisäksi Ilonan ja Jennin uusi Neuleita lapsille kirja saapui myös... ja Epätavallisen Ihanan Lankaklubin paketit lähtevät tänään... kaameasti kaikkea kaamean kivaa, muistinkohan nyt kaiken.........