Ilmaiset neuleohjeet

keskiviikko 10. syyskuuta 2014

TitiTyy 8-vuotta!Tästä saattaa nyt tulla vähän väsynyttä tajunnan virtaa, koittakaa kestää... perinteiseen tyyliin mennään syksyä eteenpäin vähillä vapaapäivillä flunssan kanssa...

Huomenna on syyskuun 11. päivä. Hassua, puoti täyttää jo 8 vuotta! Samalla tuntuu iäisyydeltä, samalla siltä että vastahan sitä on aloitettu. Paljon onkin mahtunut näihin vuosiin. Alun tuskaisen epävarmuuden, uuden kiehtovan jännityksen ja pelonkin jälkeen yrityksen tilanne on vakiintunut ja siitä voi olla vain onnellinen. Ehkä tämä sittenkin on ollut hyvä juttu ja valinnat monessa asiassa ovat menneet enempi putkeen kuin putken ohi. Alusta saakka päätin, että tätä tehdään niin kauan kun homma toimii, on kivaa eikä yöunet mene. Noh, vähän on pitänyt joustaa periaatteista. Yöunia on menetetty, mutta plussan puolella ollaan onneksi :) Kivaa, huippu kivaa on enimmäkseen mutta ei aina. Kuten tässä vaiheessa kun TAAS uusitaan järjestelmiä eli kassaa ja verkkokauppaa. Idylli siitä, että lampaan taljalla neulottaisiin päivittäin pönttöuunin lämmössä on edelleen haavekuvaa. Raakaa puurtamista tämä taustalla enimmäkseen on. Mutta luojan kiitos tätä ei tarvitse enää tehdä yksin. Onni onkin hyvät työntekijät - Miljakin tulee muuten lokakuun lopulla jo osapäiväisesti takaisin, eipä tuo malttanut kauaa lomailla :) Heidin pursuavaa intoa jäämme kaipaamaan, neulomista ja huippuhienojen ohjeiden tekoa tuo toivoen ei lopeta koskaan! Siina jää kyllä vahvuuteen, kahdelle työntekijälle täällä hommia riittää kerrakseen.

Mahtavaa on myös ollut viimeiset 2 vuotta Toivolan Vanhalla Pihalla. Täällä puoti on kyllä löytänyt paikkansa ja saapunut kotiin. Yksin ei tarvitse olla, ilot ja surut jaetaan yrittäjien kesken ja se on kyllä arvokasta myös. Tapahtumia riittää jatkossakin ja katsotaan mitä sitä vielä keksitään kun tästä isosta järjestelmähässäkästä taas selvitään. Toivoen nyt ei kukaan vedätä, tee konkkaa ja häviä maasta kuten edellisen kassahärdellin kanssa... tästä aiheesta voisin avautua enemmänkin, mutta annetaan olla :D Eteenpäin valoa kohti!

Järjestelmähaasteiden lisäksi seuraava haaste on kyllä oman ajankäytön järkeistäminen, niiden vapaapäivien viettäminen OIKEASTI, lomista puhumattakaan. Eikä tuota liikuntaakaan tarpeeksi elämässä ole, mutta on se jo paremmalla tolalla. Tammikuussa päättyi n. 25 välivuotta jalkapalloharrastuksesta ja se on kuulkaa hupia se. Saa purkaa energiansa palloa potkien hyvässä seurassa. Oikeasti kenttäkuolema tulee joka kerta, mutta ei anneta sen häiritä. Jospa se kunto siitä joskus vielä vähän kohentuisi.

Ehkä turvallisinta on lopettaa turinat tähän ja mennä asiaan - isoin kiitos olemassaolostamme kuuluu tietenkin teille ystävämme kaupalla, verkkokaupassa kuin messuillakin! Teitä vartenhan näitä töitä täällä oikeasti tehdään eikä siksi, että meillä olisi kivaa. Se on toki hyvä ja olennainen plussa tässä puolessa. Kiitos siis kun olette ja toivoen olette myös jatkossa! Olisikin kiva kuulla myös teidän ajatuksia ja toiveita tässä vaiheessa. Maailma ja markkinat muuttuu ja mekin sen perässä. Onko suunta oikea? Mitä haluaisit lisää? Puuttuuko jotain? Kommentoimalla tätä postausta osallistut myös synttäriarvontaan :) Omat arvonnat tulevat myös Facebookin ja Instagramiin viimeistään huomisen aikana.

Ja toki meillä juhlitaankin, nämä alet ovat voimassa vain to 11.9. sekä kivijalassa että verkkokaupassa:

 • - 20 % Knit Pron puikoista, koukuista ja seteistä
 • - 10 % BC Garnin normaalihintaisista langoista
LISÄKSI
 • loput trikookuteet 4 €/ kg, tarjous vain kivijalkakaupassa, niin kauan kuin tätä erää riittää (seuraava paali tulee vasta keväällä)
Tulevaisuudenkin verhoa pitää hieman raottaa - jotain ihan muuta on nimittäin luvassa, jos hyvin käy niin nämä näette useissa väreissä Vanhan Sataman messuilla ensi viikolla:
Näistä lisää sitten tuonnempana, ovat pitkän pähkäilyn ja yhteistyön synnyttämiä...

Haasteiden lisäksi on tietenkin suunnaton kasa ideoita ja haaveita, niitä kohti tässä mennään. Ja niin pitääkin, koska näidenkin vuosien aikana on moni uskomattomista haaveista jo toteutunut.
Neulomisen lisäksi haaveileminen kannattaa aina. Näihin sanoihin on hyvä lopettaa.

Kiitollisena, Tiina

74 kommenttia:

 1. Ihana, mahtava, hyvän palvelun TitiTyy, paljon onnea! Tykkään Toivonlan pihasta ja puodista siellä, koko pihassa on hyvä tekemisen meininki. Jos toivoa saa, niin olisi kiva, jos kauppaan tulisi meitä lankaholisteja varten ostoskoreja, mulla ainakin usein loppuu syli kesken, kun käyn teillä ostoksilla. ;)

  -Annu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Annu! Ja hei, meillä on koreja, ollut jo varmaan vuoden mutta huomiosi on keskittynyt selkeästi muualle :D Kyllä niitä pyritään tarjoamaan tarvitseville.

   Poista
 2. Ihana kauppa juuri sille sopivalla paikalla toivolan vanhalla pihalla! ☺️Onnea, kun olette selvinneet näistä vaikeista ajoista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, ei nämä ajat helppoja ole kellekään, mutta eteenpäin mennään ja hyvältä näyttää :)

   Poista
 3. Netti asiakkaana (toiveissa päästä joskus oikeasti paikan päälle) en kyllä osaa yhtäkkiä toivoa mitään. Ihana kauppa ja ihania lankoja. Nopea toimitus ja niin edelleen. Onnea kahdeksasta vuodesta ja toivon mukaan vuosia tulee vielä paljon lisää.

  VastaaPoista
 4. Huikean paljon onnea 8-vuotiaalle Titityylle! Vielä en ole kivijalkakaupassa päässyt käymään, mutta nettikaupasta löytyy onneksi ihan riittävästi. Kaipaisin lisää valinnanvaraa neliskanttisiin puikkoihin vaikka KnitProt onkin aika ylivedot. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kollagelta on tulossa täydennystä neliskanttisiin ja pyöröjä kokeillaan uudemman kerran. Toivoen laatu on nyt parempi eikä kaapelit irtoile päistä niin helposti.

   Poista
 5. Valtavasti onnea! TitiTyy on jokaisen himoneulojan unelmapuoti.

  VastaaPoista
 6. Mukana arvonnassa. En tiedä onko mitään uutta mitä haluaisin, ainakin entisiä käsinvärjättyjä että olisi ja kaikki uutuudet kiinnostaa. Ja kiva että on lehtiäkin tarjolla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, lehdet on kyllä kivoja vaikka netti korvaa jo paljon paperia. Silti on joskus mukava selata oikeaa lehteä ja oikeaa kirjaa...

   Poista
 7. Aivan mainio Titityy, kiitoksia ja onnea! Nopeat toimitukset, ihanat langat, vielä joskus teen matkan ihan liikkeeseen enkä vain netistä tilaile... :)

  Jos jotain sopii toivoa niin Chiaogoon Red Lace pyöröjä jos vielä puodista saisi niin olisi ihan täydellistä <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Miri! Chiagoota on harkittu, harkitaanpa lisää :) Toivottavasti pääset vielä joskus käymään.

   Poista
 8. Iiiiih!!! Ihanat kassi ja paita!! Ekaa kertaa tulossa hesaan messuille tänä vuonna. :) Kivijalassaki muutaman kerran päässyt käymään. ^^ Oon niin kateellinen Jyskäläläisille ku pääsevät paikan päälle hiplaamaan ihanuuksia! Oispa meillä Turussaki teidänlainen liike.. <3 *huoh*

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Iiks, kiva kun pääset messuille! Siellä on aina hupia, Vanhassa Satamassa on oma tunnelmansa. Nähdään pian!

   Poista
 9. Onnea kovasti! Ehdottomasti käymisen arvoinen lankakauppa!

  VastaaPoista
 10. Mukana arvonnassa ja Paljon onnea! Ihania lankoja!

  tvoitto@gmail.com

  VastaaPoista
 11. Asun niin kaukana, että olen titityyssä käynyt vain kerran, viime keväänä, mutta sinä päivänä piti kahteen kertaan palata puotiin ihan vain huokailemaan ja ihastelemaan. (Ja toki ostamaan.) Verkkokaupassa käyn aina välillä klikkailemassa jotain koriin, mutta sitten postikulut tulevat tielle. Siihen ette toki voi oikein vaikuttaa. :/ Kaipaisin puotiinne enemmän edullisia lankoja, esim. merinovillaa tai alpakkaa tms.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kaisa! Koitetaan pitää valikoimaa tasaisena että löytyisi jokaiselle jotakin.

   Poista
 12. Onnea Titityy! Pitänee tulla pyörähtämään puodilla kotiuttamaan luksusta <3

  VastaaPoista
 13. Onnea Titityy! Mä tykkään erityisesti kuukauden langan esittelystä ja satunnaisesti on löytynyt todellisia aarteita ohje-esittelyistä. Toivon siis niitä lisää jatkossakin. Konkreettisesti kauppaan toivoisin lisää ohkaisia alle 3mm 80 cm tai 100 cm pitsipyöröjä, myös verkkokauppaan (joskus löysinkin jotkut parit liikkeessä asioidessa, mut asun niin kaukana). Noita on kauheen vaikee löytää mistään kaupasta ja alle 3mm puikkoja tarvisi ainakin sukkiin aika monesti, enkä kestä sukkapuikkoja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kaisla! Kiva että esittelyistä on ollut iloa ja hyötyä. Puikkoasia pitää laittaa korvan taakse...

   Poista
 14. Onnea 8-vuotiaalle! Titityy on ehdottomasti suosikkilankakauppani. Koska asun satojen kilometrien päässä kivijalkakaupassa olen nettiasiakas ja homma on toiminut aina hienosti & nopeasti! Syy miksi asioin juuri Titityyn nettipuodissa on: laaja valikoima erikoislankoja ja erityisesti nämä Madelinetoshit, Uncommon Threadit jne. joita on huonosti saatavilla kotimaisista nettikaupoista. Kiitos siis siitä ja jatkakaa samaan malliin!

  VastaaPoista
 15. Onnittelut myöskin minulta. Pääsin elokuun alussa eka kerran käymään oikein paikanpäällä kun käväisin Jyväskylässä. Oli vaan niin turkasen kuuma että se vähän häiritsi lankojen hiplailuja mutta löysin kuitenkin pari ihanaa lankavyyhtiä ostettavaksi. Toivon että pääsisin uudelleen joskus paremmalla ajalla käväisemään ja kiertämään koko ihanan Toivolan pihan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Pirena, tulehan käymään vielä kun kelit viilenevät!

   Poista
 16. Täydellinen sijainti eikä langoissakaan ole valittamista ;) Teillä on ihana käväistä vaikka vain katselemassa, toki pelkkä katseleminen on ihanien vyyhtien keskellä vaikeaa. Titityyn ansiosta mun mieski on fiiliksissä langoista. Ihana paikka <3 jatkakaa samaan malliin. Blogin kuukaudenlanka juttu on ihana, kun en ole itse läheskään kaikkiin lankoihin vielä itse tutustunut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos jayja! Hienoa, että mieskin ymmärtää nyt hyvän päälle :)

   Poista
 17. Oikein lämpimät synttärionnittelut! Olenkin pohtinut, mikä on Titityyn salaisuus. Mikä saa teidät porskuttamaan, kun muutama muu kauppa on (ikävä kyllä) tänä samana aikana jäänyt lyhytikäisemmäksi? Onnea ja menestystä myös seuraaville kahdeksalle vuodelle ja siitä eteenpäin! Mitään parannettavaa en juuri nyt keksi, palvelu on iloista ja valikoima monipuolinen. Ilmeisesti myös telepatia pelaa, koska Holst Garnin pikkukerät saapuivat juuri samana päivänä kuin kyselin niitä tai vastaavia. Kiitoksia ja jatkakaa samaan malliin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Marjut! Voihan niitä salaisuuksia jotain ollakin ;) Telepatia pelasi viimeksi kyllä vallan oivallisesti!

   Poista
 18. Onnea! Ihailen erityisesti Titityyn Ravelry- ryhmää, josta saa heti tietoonsa uusimmat tuulet :)

  VastaaPoista
 19. Onnea! Titityy oli mun eka lankakauppa, jossa kävin :) Toivolan vanhalle pihalle sovitte täydellisesti

  VastaaPoista
 20. Ihanaa tajunnanvirtaa! Ja isosti onnea synttäreiden johdosta! 8v ei ole huono ikä yritykselle. Toivoisin joku kesä päästä oikein kivijakaputiikkiin asti nauttimaan tarjonnasta (sekä sinun että muiden).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti pääset joskus käymään, onhan teiltä toki matkaa. Kiitos onnitteluista!

   Poista
 21. Onnittelut! Kehruujuttuja olisi mukava saada Titityyn valikoimiin.

  VastaaPoista
 22. Onnittelut 8-vuotiaalle Titityylle! Ihana kauppa, ihania lankoja ja muutakin! Itsekin olen nettiasiakas lähinnä, joten toiveeni ei ole pienimmästä päästä; kaupan laajentaminen esim. uudella liikkeellä Turkuun? *vieno hymy* :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :D mikä jottei! Oikeasti, meitä voi kyllä tapahtumiin tai pop-up kauppoihin kysellä ja vinkata oman kotipaikan tapahtumista. Ei mahdotonta ollenkaan. Kiinteää kauppaa saapi kyllä odotella sinne päin :)

   Poista
 23. Onnittelut täältä myös! Joka kerta yritän päästä puodissa käymään, kun Keski-Suomessa liikun, eli pari kertaa vuodessa. Ja joka kerta on yhtä ihanaa käydä!

  VastaaPoista
 24. Onnea Tiina! Äkkiä se aika menee...
  Jos jotain saa toivoa, niin villaa ois kiva saada myyntiin! Tulisi enemmän sitäkin ostettua kun pääsisi hiplaamaan lettejä paikan päällä.

  VastaaPoista
 25. Onnea, on ollut ilo asioida netin välityksellä!
  HeliH

  VastaaPoista
 26. Onnittelut 8-vuotiaalle! Olen tosi tyytyväinen, että Jyväskylässä on näin ihana lankakauppa ja niin upeissa tiloissa. Kiitos, että olette jaksaneet, vaikkei aina olekaan pelkästään kivaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ei aina voi kivaa olla, eihän ne hyvät hetket sitten tuntuisi miltään...

   Poista
 27. Paljon onnea! Erityiskiitokset nettikaupan nopeista toimituksista ja mahdollisuudesta listata lankoja monen eri ominaisuuden mukaan. Toivottavasti vielä joskus pääsen kivijalkakauppaankin tutustumaan.

  VastaaPoista
 28. Onnittelut teoreettiselle tokaluokkalaiselle! Ihan mahtavaa että Jyväskylästä löytyy tällainen paikka, monesti olen käynyt hiplaamassa ja kuukausibudjettini tuhoamassa. Minäkin toivoisin villalettejä valikoimaan, jokunen Louhittaren Luolan letti teillä on ollutkin mutta aloittelevana kehrääjänä isompi valikoima olisi mukava. Opiskelijana tykkäisin myös edukkaampien lankojen valikoimaan kuulumisesta, mutta ymmärrän kyllä että tila on rajallista ja nämä eivät välttämättä konseptiinne sovi. Ihania ootte tällaisinakin ja saaneet mutkin kokeilemaan montaa luksuslankaa vaikkei varaa ihan olisi ollutkaan! Oikea neulojan hemmotteluparatiisi olette :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. hannaka, selkeästi kysyntää on ja koitetaan lettivalikoimaa kasvattaa :) Kiitos!

   Poista
 29. Onnea aivan parhaalle ja ihanalle lankapuodille!

  VastaaPoista
 30. Vau, 8 vuotta on pitkä aika! Onnea Titityy! Puoti on parempaa, kuin mitä tällainen lankaholisti ja neuleaddikti on koskaan osannut edes haaveilla.
  Licence to knit! WAU! Mulle heti tommonen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On se, hurjan pitkä! Ja kohta niitä saa, odotamme innolla! Kiitos onnitteluista :)

   Poista
 31. Niin paljon Onnea! Ihana puoti - jatkakaa samaan malliin vaan ... ;o)

  VastaaPoista
 32. Onnea Titityylle! Se oli eka kohde minne suunnistin kun muutettiin Jyväskylään reilu kolme vuotta sitten. :) Neuleiltoja tuli vietettyä jo sillon Kilpisenkadulla alakerrassa.

  Jos jotakin kehtaa toivoa vielä lisää niin kehruutuspuolen laajentamista, ehkä kehruukursseja tai -miittejä. Ja kehruukuituja tietenkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vain, kantis! Muistan aika hyvin vielä nekin ajat, ainakin jotain niistä. Kyllä tuota kehruupuolta täytyy laajentaa ja kursseja ehdottomasti, saisi omia taitojaankin eteenpäin :) Täytyy kysellä halukkaita opettamaan.

   Poista
 33. onnittelut! 8 vuotta on pitkä aika, niin monta lankakauppaa, niin kivi- kuin verkkokauppaa on tässä vuosien varrella kadonnut.
  Palvelu on pelannut ja joskus naurattanutkin kömmähdykset. Mutta aina on hyvillä mielin tilauksen avannut kotona. Jospa vielä joskus pääsee käymään ihan paikan päälläkin.
  ainoa mitä tulee mieleen,niin voisiko verkkokaupan sivulla olla linkki tänne blogiin? Olisi helposti löydettävissä. facea kun harvemmin luen muutakuin verkkokaupan etusivulta, niin blogin linkki olisi kiva.
  Toivottavasti seuraavatkin vuodet on kivoja Tityyn väelle jatkossakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos routa! Kyllä se linkkikin siellä on, bloggerin ikonissa mutta ei selkeästi tarpeeksi näkyvillä :)

   Poista
 34. Oikein paljon onnea 8-vuotiaalle! Huomenna taas nokka kohti entistä kotikaupunkia ja Titityytä, Ihanaa, että olette jaksaneet vaikeiden hetkien läpi ja olette yhä olemassa :) Värivalikoima on tietysti se, mitä saisi olla enemmän. Ainakin Louhittaren Luolan ihanissa langoissa. (Toki ymmärrän, että kaikkien lempivärejä ei hyllyyn voi ottaa...)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Onhan tuossa Väiskissäkin jo yli 40 sävyä :) Mutta näköjään ei koskaan voi liikaa olla, makuja kun riittää. Ja ehdottomasti kannattaa niitä lempi- ja toivevärejä heitellä, koitetaan ne ottaa aina huomioon tilausten yhteydessä.

   Poista
 35. Onnittelut! Pääsin viime kuussa käymään vihdoinkin puodissa ja oli se aika ihanaa. :)

  VastaaPoista
 36. Onnea! Titityy on ihanassa miljöössä sijaitseva ihana hyvänmielen lankakauppa. Palvelu on aina iloista ja ystävällistä. Valikoima on ihanan värikäs ja laaja. Kuukauden lanka esittelyistä olen saanut uutta tietoa.
  Tsemmpiä ja menestystä tuleviin vuosiin!
  Lotta

  VastaaPoista
 37. Onnea! Mahtava ikä ja ei kai voi muuta toivoa kuin jatkakaa samaan malliin :D Titityy on meillä aina "pakollisena" ohjelmassa kun Jyväskylässä käydään ja toivottavasti näin on jatkossakin.

  VastaaPoista
 38. Onnea! Ihana, tunnelmallinen kauppa - ihanat, avuliaat myyjättäret - ihanat, värikkäät langat...kaikki on siis ihanaa, täydellistä.

  Yhden illan kurssit ovat kivoja. Eri langoille sopivien neuleiden vinkkaukset ovat inspiroivia, tosin hieman turmiollisiakin kun pitäisi taas aloittaa uusi työ.... Värikästä syksyä ja jatkoa toivottaen.

  VastaaPoista