Ilmaiset neuleohjeet

maanantai 10. lokakuuta 2016

Eloa täälläkin - uusi ilmainen neuleohje jaossa


Täällä onkin ollut hiljaista pitkään, hui sentään... taustalla kyllä tapahtuu vaikka ja mitä. Tässä lyhyt pikapäivitys, jos on joku joka ei seuraa Facea, Instaa ja Ravelrya:

Neulefestarit tuli ja meni onnistuneesti, oli aivan huikea viikonloppu! Jatkoa kysellään, siitä kerrotaan myöhemmin... vapareiden illanvietto siirtyi ja ilmoitellaan uudesta ajasta piakkoin.

Milja jäi äitiyslomalle ja Petra on jäänyt harjoittelun jälkeen taloon sijaistamaan. Annika häärii edelleen satunnaisena apuna, Tukuwoolin varastolle saatiin hätäapuun Tuija vyyhtejä vääntämään, jotta saadaan langat liukkaammin liikkeelle. Kaiken syksyisen hässäkän ja  säädön keskellä allekirjoittanut sairastui kunnolla aivokalvontulehdukseen juuri Hesan messujen alla. Jäi messut messuamatta ja Portin retriitit väliin, hytisin vajaan viikon sairaalapedissä, kuukauden sairasloma napsahti ja vietän vielä viimeisiä sairaslomapäiviä edelleen kotosalla. Ei ole muuten yrittäjän helppo sairastaa pitkään, mutta onneksi tästäkin selvitään huipputiimin ja apulaisten avulla - iso ja lämmin halaus kaikille apuun juosseille <3 Tätä sattuu ja etiäpäin mennään!

Piitun Kerroksia -neulesuunnittelukurssi on tulossa la 22.10. klo 12-16 ja mukaan mahtuu vielä. Ilmoittautumiset verkkokaupan kautta tai suoraan kaupalle.

Kauppaan on tullut jos jotakin uutta, löytyvät verkkokaupasta kohdasta uutuudet, käykäähän tutkimassa. Samaten tarjouksissa on iso liuta hyviä tuotteita, kannattaa hyödyntää ;)

Facessa jo linkkasinkin Hedgehogin Merino DKsta, jota saatiin ennen messuja. Upea lanka, sanomattakin selvää ja selviää teillekin kun pistätte puikoille :) Hetihän tuo piti saada puikoille ja pykäsin kasaan pikaisen myssyn ohjeen kera. Huomautettakoon, että ohjetta EI ole testattu ja saattaa sisältää aivopieruja - kirjamellisesti. On nimittäin kirjoitettu tämän nuppitulehduksen toipumisprosessin aikana, joten jotain hassua saattaa löytyä... mutta eiköhän tässä olennaisemmat ole, olkaa hyvä:




SUOJAA MUA


Suojaa mua -myssy on helppo ja nopea neulottava! Kokoa voit muuttaa vaihtamalla pienemmät puikot tai valitsemalla ohuemman langan. Myös mallikertoja lisäämällä tai poistamalla voit muokata kokoa helposti (mallikerta on 8:lla jaollinen). Hedgehog Fibresin Merino DK on unelmaista neulottavaa, suosittelen lämmöllä kokeilemaan sitä!



Materiaalit
Hedgehog Fibres Merino DK, 68 g
Puikot 3.5 mm resoriin, 4 mm myssyosaan
Tiheys 22 s, 32 krs
Ympärysmitta 42 cm


Mallikerta:

1-2 krs: (7 n, 1 o), toista kerros loppuun.

3-4 krs: 1 o, (5 n, 3 o) kunnes 2 s jäljellä, 2 o.

5-6 krs: 2 o (3 n, 5 o) kunnes 3 s jäljellä, 3 o.

7-8 krs: 3 o (1 n, 7 o) kunnes 4 s jäljellä, 4 o.

9-10 krs: 3 n, 1 o, (7 n 1 o) kunnes 4 s jäljellä, 4 n.

11-12 krs: 2 n, 3 o, (5 n, 3o) kunnes 3 s jäljellä, 3 n.

13-14 krs: 1 n, 5 o, (3 n, 5 o) kunnes 2 s jäljellä, 2 n.

15-16 krs: 7 o, 1 n kerros loppuun.


Luo 96 s puikoilla 3.5 mm. Neulo 2o, 2 n resoria 10 krs. Vaihda työhön 4 mm puikot.

Neulo mallikerran kerrokset 1-16 3 kertaa ja toista kerrokset 1-8 vielä kerran.

Aloita kavennukset:


1 krs: 3 n, 1 o, (7 n 1 o) kunnes 4 s jäljellä, 4 n.

2 krs: 1 n, 2 n yht. 1 o, (2 n yht., 3 n, 2 n yht. 1 o) toista kunnes jäljellä on 4 s, 2 n yht., 2 n.

3 krs: 1 n, 3 o, (2 n yht., 1 n, 2 n yht., 3 o) toista kunnes jäljellä on 3 s, 2 n yht., 1 n ja neulo vielä kerroksen viimeinen ja seuraavan kerroksen 1. silmukka nurin yhteen. Siirrä kerroksen vaihtumismerkki tähän uuteen kohtaan.

4 krs: (3 o, 1 n), toista kerros loppuun.

5 krs: (nosta 2 o neulomatta, 1 o, vedä nostetut silmukat neulotun yli, 1 n) toista kerros loppuun.

6 krs: (1 o, 1 n) kerros loppuun.

7 krs: 1 o, siirrä neulottu silmukka kerroksen viimeiseksi silmukaksi, (2 o yht.) kerros loppuun.

8 krs: neulo oikein.9 krs: 2 o yht. kerros loppuun, katkaise lanka ja vedä lanka jäljellä olevien silmukoiden läpi.

Päättele langanpäät. Pese ja pidä!

Ohje tulee kyllä pdf:nä ladattavaksi verkkokauppaan ja Ravelryyn, kunhan saan käännettyä vielä englanniksi. Ja jospa ei menisi seuraavan bloggauksen kanssa ihan näin pitkään, katsotaan mitä blogille jatkossa tapahtuu. Jospa sitä vaikka siirrytään videotouhuihin, miltäs se kuulostaisi? Olisikos toiveita mitä sitä kautta haluaisitte nähdä ja kuulla? Kääk, rohkaistuisiko sitä ensimmäisen pian tekemään!

                                  pssst... Tukuwool Sockia on tulossa piakkoin... jippii!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti