Ilmaiset neuleohjeet

torstai 23. tammikuuta 2014

Ihanat Isagerit

Kuten olette kenties lukeneet, TitiTyyhynkin on saapunut hurmaavia Isager-lankoja TitiTyyn ja Kerän yhteistyön tuloksena. Ajattelin nyt hieman fiilistellä näitä ihanuuksia ja tutkailla, mitä kaikkea niistä voikaan tehdä!

Tällä hetkellä meiltä on saatavissa viittä eri Isageria; Tvinniä, Spinniä, Alpaca1:tä, Alpaca 2:ta sekä Viscoliniä. Kaikki nuo langat saavat mielikuvituksen laukkaamaan ja tuntuu siltä, että noita kaikkia on saatava puikoille heti.

Spinni ja Alpaca 1, väri 7

Ensimmäisenä puikoille hypähti kuitenkin kombinaatio, joka tuntuu aivan ihanalta: aloin neuloa Spinnistä sekä ohuesta Alpaca1:tä yhdessä huivia. Tuntuma on huikea! Neulepinnasta tulee yhtä aikaa sekä alpakkaisen pehmeä että villaisen rouhea. Nämä langat passaavatkin kivasti yhteen. Molemmista langoista löytyy samoja sävyjä, jolloin neuleesta tulee yksivärinen, mutta kivan näköistä saisi varmaan myös yhdistämällä toisiinsa sopivia eri värejä, jolloin pinnasta tulee meleeratun näköinen.

Alpaca 2, värit 23, 46 ja 61
Alpaca 2 on villan ja alpakan yhdistelmä, joka sopii ihanasti huiveihin, mutta olisi varmasti myös mainio neuletakkilanka. Lanka on ohuehko, mutta kuitenkin lämpöinen. Tästä tekemällä saisi varmasti aikaan hurjan käyttökelpoisen neuletakin tai -paidan. Itselläni siintää mielessä pitsiset kämmekkäät somasta roosanvärisestä Alpaca2:ta...


Isagerin langoista kesäisin on Viscolin, joka on pellavan ja viskoosin yhdistelmä. Tästä tulisi aivan upea kesätoppi! Lanka laskeutuu kauniisti viskoosin ansiosta, mutta siinä on kuitenkin myös pellavan tuomaa rakennetta ja jämäkkyyttä. Lanka on riittoisan tuntuista, 50 gramman kerässä on 185 metriä lankaa.
Spinni, väri 15

Huiveihin nämä kaikki Isagerit ovat ihan omiaan. Esimerkiksi tämä vihreä Spinni Tweed sopisi aivan ihanasti vaikkapa Evelyn A. Clarkin Shetland Triangleen (englanninkielinen ohje, ostettavissa Ravelrystä).


Onko teillä jotain hyviä vinkkejä siitä, mitä näistä olisi kiva neuloa? Kertokaahan toki myös laatu- ja väritoiveistanne Isagerin lankojen suhteen!


2 kommenttia:

  1. Ehdottomasti jotain ylellisyytä arkeen. Tuntuma on ainakin Spinnissä ja Tvinnissä, että kestävät hyvin ja pysyvät siistinä. Satsauksen väärtejä siis, ja johonkin sellaiseen, jota tulee käytettyä paljon. Perusmalleihinkin. Asusteet tietenkin, mutta myös lempivillapaita tai - takki olis omiaan, vaikka työläämpikin kuvio- tai palmikkoneule. Laadukas materiaali on edukseen pelkistetyssäkin neulemallissa, lankayhdistelmien pinnoilla voi niissä herkutella...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta! Spinni ja Tvinni jotenkin vaativat päästä joksikin ihanaksi perusneuleeksi jota käyttää monta vuotta! Itselläni on jemmassa jo langan Jared Floodin Quill - huiviin :)

      Poista