Ilmaiset neuleohjeet

perjantai 28. maaliskuuta 2014

Tunteita ja käsitöitä


Lankakaupan hyllyillä lepäilevät kerät kirittävät mielikuvitusta, kehottavat kokeilemaan – “tuo taipuisi kesäiltaisella nuotiolla lämmittäväksi pellavapaidaksi, tuo syyspäivän pelastavaksi huiviksi”. Inspiraatio ei ole tuntemuksista ainoa, sen keralla kulkevat into, rauha, riemu, hiljaisuus, kyllästyminenkin. Mutta tärkein lienee se seesteinen, liki meditatiivinen tunne, kun silmukat liukuvat puikolta toiselle, kun lanka lepää etusormen päällä ja silittää sitä kulkiessaan kerältä kohta valmistuvaan työhön. Parhaimmillaan neulominen vie omaan, onnentäyteiseen flow-tilaan. Langat ja puikot voivat myös kantaa pahimman yli, tarjota pakotien surusta ja arjen täyttävästä murheesta – sellaisen pienen pelastavan hetken, jolloin kaikki on hyvin.

Parin viime vuoden aikana on tehty tutkimuksia, jotka todentavat neulomisen terveysvaikutukset. Keskittymiskyvyn kasvu on niistä yksi: luennoilla ja kokouksissa neulominen kannattaa, sillä siten asiat painuvat paremmin päähän. Neulominen myös tasaa turhan tiheää sydämensykettä ja laskee verenpainetta. Olo onkin kohta aivan toinen.

Olemme miettineet kuluvan kevään aikana Kerässä ja TitiTyyssä käsitöitä ja tunteita, sillä teemme niiden tiimoilta mallikirjasen, joka ilmestyy touko-kesäkuun taitteessa ja joka sisältää tukun kesäisiä malleja: takkeja, toppeja, huiveja, kasseja, koruja… Olisimme kuitenkin kiitollisia avustanne, siitä, jos kertoisitte meille, millaisia tunteita neulominen ja virkkaaminen teissä synnyttävät. Nostaisimme lausahduksianne kirjaseemme, julkaisisimme jokusen pidemmänkin tarinan.

Kirjoita meille omista kokemuksistasi, anonyymisti taikka omalla nimelläsi. Lähetä tarinasi huhtikuun loppuun mennessä osoitteeseen info@kera.fi tai info@titityy.fi, ja katsastellaan sitten kesän korvalla, millaisen kirjan ystävyydellä, yhteistyöllä ja monenmoisilla tunteilla saa aikaiseksi. Jokaisen julkaistun tarinan tai tekstinpätkän lähettäjälle on luvassa ilmainen kirja.

terveisin Tiina & Jonna :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti