Ilmaiset neuleohjeet

perjantai 9. toukokuuta 2014

Ihania ohjeita ja Madelinetosheja

Meillähän on myynnissä Knitbotin ja Never Not Knittingin englanninkielisiä ohjelehtisiä, joista ajattelin tässä ottaa esille muutaman ja vinkkailla hieman sopivia lankavaihtoehtoja...

Aloitetaanpas vaikka aikuisten ohjeista. Myynnissä on useita Hannah Fettigin neuletakkiohjeita, jotka ovat simppeleitä ja monikäyttöisiä perusneuleita. Niissä on silti aina jokin juju ja ne ovat mielenkiintoisia neuloa, sillä yleensä ne rakentuvat saumattomasti joko alhaalta ylös tai ylhäältä alas neulottuna.

Featherweight Cardigan
Supersuosittu Featherweight Cardigan on perusneule, joka on myös helposti muokattavissa. Ohjeen mukaan neulottuna eteen tulee leveähköt sileät kaistaleet, jotka saavat vapaasti rullautua reunoistaan. Kaistaleita on kuitenkin helppo muokata - niihin voi neuloa helppoa pitsiä, helmineuletta, joustinneuletta ja niin edelleen. Itse neuloin tämän taannoisesta klubilangastamme, The Uncommon Threadin Silky Singlesistä joustinneuleisilla etukaitaleilla. Takki on ihanan kevyt - lankaa kului vain 250 grammaa eli kaksi ja puoli vyyhtiä! (Kokeile vaikka Madelinetoshin Merino Lightia!)

Featherweight Silky Singlesistä

Wispy on pikkuinen neuletakin ja boleron yhdistelmä, joka käy mainiosti kesään vaikkapa mekkojen päälle tuomaan hieman lämpöä. Wispyn rakenne on kiinnostava, sillä se neulotaan osittain sivuttain ja osittain ylhäältä alas.

Wispy

Sekä Featherweightiin että Wispyyn käy langaksi suurin osa fingering-vahvuisista langoistamme (kokeile esimerkiksi Ilmatarta, Gleem Lacea tai Heavenly Fingeringiä).

Hannah Fettigin ohjeista on saatavilla myös Autumnal Cardigan sekä Breezy Cardigan. Ne ovat edellämainittuja hieman paksummillekin langoille sopivia ohjeita, niihin voit käyttää myös sport-vahvuisia lankoja (ihana vaihtoehto olisi ainakin Merino Sport!). Molemmat ovat mukavia kietoutumisneuleita, jotka sopivat kaikkiin vuodenaikoihin.

Lightweight Pullover on mukava peruspaita, johon sopivat sport-vahvuiset langat. Harjoittelijamme Liisa tempaisi Lightweightin Jitterbugista, ja se on aivan ihana!

Alana Dakosin Adult Spring Garden Tee on hurmaava paita kesäksi. Se on muuten yksinkertaista sileää neuletta, mutta hihoissa on hieman herkkää pitsiä. Langaksi voisi sopia ainakin Allino.
Adult Spring Garden Tee

Myös lapsille on saatavana muutamaa ohjetta.

Watermelon on Alana Dakosin söpö takkiohje pienille tyttösille. Langaksi kävisi erinomaisesti esimerkiksi Handknit Cotton, ja jos haluaa lämpöisemmän takin, voisi valita langaksi myös villaa. Takin voi neuloa ohjeenmukaisena vesimelonivärityksisenä, mutta toki väreiksi voisi valita monia muitakin väriyhdistelmiä.

Wee Wildflower
Wee Wildflower on uskomattoman soma takki! (Kerrottakoon, että tästä löytyy myös aikuisten versio Coastal Knits -kirjasta.) Langaksi sopivat sport-vahvuiset langat, joita voit tutkailla verkkokaupastamme.

---

Sitten vielä semmoinen iloinen ilmoitus, että Madelinetoshit saapuivat eilen, jippii! Ennakkotilaukset on postitettu, ja kaikki tuotteet ovat kaupassa ostettavissa. Merino Lightiä on tällä hetkellä yli viittäkymmentä väriä, ja Sportia ja DK:ta on myös mukava värivalikoima. Uutuutena saapui uskomattoman kaunis Prairie, yksisäikeinen pitsivahvuinen merino.Oi noita värejä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti