Ilmaiset neuleohjeet

tiistai 2. helmikuuta 2016

Kaipuu - Jojin kurssit myynnissä NYT!

Ihan ekana, Jojin kurssit ovat nyt myynnissä - kauppaan siis pian!Vau, mahtavaa - jaksoit lukasta tänne asti ensimmäisen ilmoituksen jälkeen :D

Hyvä, laitoin nimittäin juuri uuden ilmaisen neuleohjeen ladattavaksi Ravelryyn, löytyy pian myös verkkokaupasta. Hirvittävä urakkamöykky onkin ollut! Huivi on neulottu ehkä melkein pari vuotta sitten, ohjetta muutettu sen seitsemän kertaa ja hiukset meinannu irrota päästä useana yönä. Sinänsä hassua, mallihan ei ole vaikea. Mikäs niitä muiden ohjeita on neuloa - huomaan taatusti jos jossain ohjeessa on virheitä tai miten voisi asian ilmaista paremmin. Mutta annas olla kun on omasta kyse! Ei meinaa irrota sitten millään, aivot tekee villejä akrobaattisia kuvioita joihin ei muu vartalo taivu. Tässäkin pitsineule on helppo mutta silmukkamäärä, mallikerta ja lisäykset eivät saa aikaan yhdessä mitään järkevää toistokertaa, joten saatte nyt pärjätä kahdella kaaviolla. Sinä aikana pitsin kanssa pääsee vauhtiin ja huomaa miten kannattaa lisäysten jälkeen mallikertaa reunoissa jatkaa.

Harmaita hiuksia aiheutti myös niin sanotut tissit, joita cresent-muotoisiin huiveihin tulee helposti, mikäli lisäyksiä ei ole tarpeeksi. En halunnut tissejä huiviini, ovat ihan kivoja muualla... tästä syystä ohje hieman eroaa mallihuivista enkä tämän vuoksi mene giljotiiniin  langan riittävyyden kanssa. 50 g per väri todennäköisesti riittää laskelmien mukaan mutta kovin löyhän käsialan omaavalla saattaa väriä A kulua enemmänkin. Lankana tässä on Isagerin Alpaca 2, mutta mikä tahansa fingering vahvuinen käy ja miksei ohuempikin. Tai paksumpi, antaa mennä vaan jos joku muu kiinnostaa enemmän! 
Virheiden suhteen ei myöskään ole laatutakuuta, menköön pimeiden, valvottujen öiden piikkiin... Saattaa siis sisältää aivopieruja ja muita jäämiä, valmistettu tehtaassa jossa näitä välillä ilmaantuu vaikka mitä tekisi. Suotavaa on ilmineerata häröilyt, pahoittelen niitä jo valmiiksi!

Itse aiheesta, Kaipuu... tunteet ja neulominen liittyvät toisiinsa, sanomattakin selvää. Moni jäsentää asioita paremmin samalla kuin neuloo, keskittyminen paranee ja näin on myös tunteiden kohdalla. Neulominen on väylä päästää tunteita ulos, etenkin silloin kun sanoja ei ole tai ne ovat turhia.

Neulominen pitää minut pinnalla. Varsinkin silloin, kun elämä meinaa upottaa, hukuttaa arjen virtaan. Silloin en osaa muuta kuin neuloa silmukka silmukalta tunteeni pinnoiksi ja muodoiksi. Antaa tunteen viedä ja muokata viimeiset jaksamisen pisarat hennoksi pitsiksi tai rosoisen sileäksi tasoksi. Tätä huivia neuloessa mietin kaipuuta, ikävää, suruakin. Niitä omia tummia hetkiä, jolloin en muuhun pystynyt. Miten moni onkaan kertonut neulomisen olevan pohjattoman ikävän vallatessa ainoa arjessa kannattava voima. Lohtua tuova langan pehmeys ja käsillä tekemisen rytmi rauhoittavat ja antavat voimaa. Tästä ajatuksesta syntyi Kaipuu, johon voit kääriytyä piiloon pahalta maailmalta...

Jos vielä kaiken alun epämyyntipuheen jälkeen haluat ohjeen neuloa niin löydät sen Ravelrysta ja myös verkkokaupasta. Ilmainen on siis hän. 

4 kommenttia:

 1. Kaunis huivi. Taidan napata tämän puikoille piakkoin.

  VastaaPoista
 2. Tämä on todella kaunis ja ihanaa, että jatkoit tehdä ohjeen meille valmiiksi ja ilmaiseksi! Kiitos. Hiihtolomalla pysähdytään puodilla nappaamassa langat huiviin!

  VastaaPoista
 3. minäkin aijon tämän toteuttaa - puuvillalangasta tosin.keväthuivi vaaleassa sävyssä !

  VastaaPoista
 4. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista