Ilmaiset neuleohjeet

sunnuntai 19. helmikuuta 2012

Muutto Vanhaan Pihaan!Taitaa olla jo vihdoin aika kertoa siitä isoimmasta muutoksesta tämän vuoden aikana... puoti muuttaa Toivolan Vanhaan Pihaan tämän vuoden aikana! Toivolan Vanha Piha on elävää kaupunkihistoriaa keskellä Jyväskylää. Ainutlaatuinen 1800-luvulta peräisin oleva tontti Cygnaeuksenkadun ja Hannikaisenkadun kulmassa herää hiljalleen uuteen kukoistukseen Toivolan Vanhan Pihan nimellä syksyllä 2012. Pihaan tulee meidän lisäksemme sepän paja, isoon päätaloon usea käsityöyrittäjä, alakertaan kahvila sekä Keski-Suomen museon ylläpitämät käsityöläiskodit. Pihaan tulee myös perinnepuutarha. Pihassa tullaan järjestämään monimuotoisia tapahtumia ympäri vuoden ja varmasti yhteistyötä tulee olemaan jo olemassa olevien tapahtumienkin kanssa.


Ai että miltä nyt tuntuu?! No mahtavalta! Piha on ollut puheissa ja ajatuksissa jo pitkään, Margon kanssa - joka toimii siis Toivolan Vanhan Pihan isäntänä ja omistajana - asiaa heiteltiin ilmaan jo heti kun kuulin tämän tulevan joskus ajankohtaiseksi. Pitkän odotuksen ja muiden suunnitelmien pähkäilyn jälkeen unelmasta näyttää nyt tulevan totta. Piha tulee olemaan varmasti yksi merkittävä matkailukohde Jyväskylässä sekä ennen kaikkea paikallisille ihmisille kotoisa ja inspiroiva paikka kaupungin keskellä. Yrittäjähaku on vielä käynnissä, joten jos olet itse tai tiedät käsityöyrittäjän, joka sopisi porukkaan niin yhteystietoja saa kysellä. Huomisessa eli maanantaina 20.2. Keskisuomalaisen Kaupunkilainen liitteessä on pihasta juttu ja alkuviikosta toivoen aukeaa pihan nettisivut.

Mieluusti kuulisin mitä te toivoisitte tältä ainutlaatuiselta paikalta? Omalta osaltamme kurssitoimintaa kehitetään ja laajennetaan yhteistyössä muiden kanssa. Yhteistyökuviota muiden yrittäjien kanssa tullaan hyödyntämään myös paljon. Tuotevalikoimaa laajennetaan kotimaisilla materiaaleilla mikäli vain sopivat löydetään, näitäkin saa toivoa.

Blogiin tulee kuvia matkan varrelta, pääsette näkemään miten homma edistyy. Alla on lisää kuvia miltä pihassa ja Toivolan talossa tällä hetkellä näyttää, vähän on vielä karua, mutta kun tuohon kuvittelee kesän ja kärpäset, kukkivan pihan ja paljon kuhinaa niin päästään tunnelmaan;) Talvella pönttöuunit pöhisee ja aamukahvit voi keittää keittiön hellalla pannussa... Oma muuttoaikataulu on vielä päättämättä mutta kokonaisuudessaan piha aukeaa arviolta syksyn aikana.

Näistä kuvista voi nyt voimaantua täällä kotipuolessakin flunssan kourissa, vesirokkoa ja mahatautiakin pyörii, mutta valoa on näkyvissä!


10 kommenttia:

 1. Ihanan tunnelmallisen oloinen paikka!

  VastaaPoista
 2. Voihan vaude! Miten hieno juttu! :)

  VastaaPoista
 3. Upeaa, tätä tänne kaipasin ja nyt se tapahtuu nimim. tuleva vakkariasiakas :)

  VastaaPoista
 4. Näyttää hyvältä, ihanaa että tuommoisia ideoidaan ja toteutetaan!
  Asuapa Jyväskylässä :)

  VastaaPoista
 5. Villasukka: se on! Lautalattiat, pönttöuunit ja muutenkin kotoinen tunnelma..

  Miimu ja Paula: kiitos, niin on!

  Peurankello: Kiva kuulla, tervetuloa!

  Langanpiilottaja: tänne pääsee kyllä vierailulle pidemmältäkin matkaa...;)

  VastaaPoista
 6. Oi, mitä ihania uutisia! Olenkin miettinyt, mitä puoteja sinne on tulossa. Olisipa ihana järjestää kursseja tuollaisessa ympäristössä. Tietenkin lankojen kasvivärjäystä pitäisi olla heti syksyllä ohjelmassa!

  VastaaPoista
 7. Jestas miten hienoa! Tuli pitkästä aikaa sellainen olo, että tässä kaupungissa kehitetään jotain oikeasti hienoa :)

  VastaaPoista
 8. Kertakaikkisen hieno juttu! Varmasti tulee olemaan kiva ja antoisa paikka kaikelle kansalle.
  Täällä meillä Stadissa pilattiin Kiseleffin talo huippumuodilla, siellä oli ennen käsityöläisiä ja sillä teemalla se olisi pitänyt uudistaakin.
  Onnittelut sulle kivasta tulevasta paikasta ja koko yhteisölle menestystä.

  VastaaPoista
 9. Henni: Kyllä sinne kursseja kehitellään hiljalleen!

  Minna: Sanos muuta!

  KristiinaS: Kaunis kiitos:)

  VastaaPoista