Ilmaiset neuleohjeet

tiistai 14. tammikuuta 2014

Alpakan lämpöä

Tulihan ne pakkaset viimein! Ja kunnolla tulikin. Nautitaan siis näistä talvisista keleistä niin kauan kuin niitä riittää. Siihen tarvitaan toki lämmintä ylle ja mikäs sen parempi materiaali olisi kuin alpakka...

Tänä vuonna aloitamme Kuukauden lanka - esittelyt ja tässä siis ensimmäinen postaus aiheesta. Tammikuun lankana on BC Garnin Babyalpakka. Vanha tuttu suosikki vaan toimii. Tänä vuonna otimme langan valikoimaan 50 g vyyhdeillä, jotta värien yhdistäminen olisi helpompaa ja halvempaa :) Lanka on nimittäin todella riittoisaa. Vyyhdistä neuloo myssyn tai kämmekkäät, kaksi riittää jo isohkoon huiviin. Paitaan tai takkiin sitten lankaa menee 4:stä vyyhdistä alkaen.



BC Garn Babyalpaca 250 m / 50 g, hinta 8,90.- / 50 g
Kuukauden lanka on myös aina esittelyn myötä alennuksessa.  Babyalpakan lisäksi -10% aleen sujahti nyt kaikki alpakkalangat: Cascaden Baby Alpaca Chunky, Hjertegarnin Exclusive alpaca ja Alpaca silk sekä Uncommon Threadin Heavenly fingering. Alet ovat voimassa 26.1. saakka. Lisäksi arvomme sekä täällä blogissa että Facebookissa 100 g kuukauden lankaa! Arvontaan voit osallistua kommentoimalla tätä postausta ja Facebookissa päivitystä tykkäämällä. Aikaa on tämän viikon loppuun saakka.

Alpakka on materiaalina lämmin ja pehmeä. Villaan verrattuna se lämmittää nelinkertaisesti. Eli ohutkin alpakkapaita tai -takki lämmittää hyvin. Alpakassa ei ole lainkaan lanoliinia, tämän vuoksi alpakka ei sovellu esimerkiksi kestovaippahousuihin vaikka se pehmeytensä puolesta olisikin siihen tarkoitukseen omiaan. Babyalpakka on hienointa alpakkaa, jota saadaan kun eläin keritään ensimmäistä kertaa. Kuidut ovat hienojakoisempia kuin aikuisesta alpakasta kerityssä villassa.

Sanotaan, että allerginen voi huoletta käyttää alpakkaneuleita. Varauksetta en suosittele mitään kellekään, kuin ehkä silkkiä ja kashmiria, kunkin herkkäihoisen kannattaa testata sopiva materiaali aina itse. Mutta siis alpakkaa voi herkkäihoinen rohkeammin testata.

Alpakkahuivi, malli BC Garn 3039, menekki 150 g

Yllä olevaan malliin on mennyt 3 vyyhtiä kyseistä lankaa. Ohjeen saa ilmaiseksi ohjeeseen kuuluvan langan oston mukana. Eli voit klikata ohjeen ostoskoriin ja kun tilaus sisältää vähintään 100 g Babyalpakaa niin saat ohjeen sähköpostiisi ilmaiseksi.




Hoopla! kuvat maja-blue

Tämä ihana röyhelöhuivi malli on nimeltään Hoopla! ja löytyy Ravelrysta. Alpakka sopii tähän kuin nenä silmään, laskeutuu kauniisti ja värien kanssa voi leikitellä mielin määrin.

Hoopla! kuvat maja-blue           
Mallihuivin meille neuloi maja-blue ja lisää kuvia tästä kyseisestä neuleesta voit käydä tutkimassa Ravelryssa. Siellä näet myös muita tästä langasta neulottuja neuleita, kun rajaat haun Babyalpacalle. Jos Ravelry on sinulle uusi ja outo niin käyhän tutkimassa Neulojat-yhteisön sivulta vinkkejä ja opastusta miten tuolla toimitaan. Meiltä toki saat apuja kaupalla Ravelryn kanssa ja monia Ravelryssa olevia ohjeita voit ostaa kauttamme.

Alla on hieman inspiraatiokuvia Babyalpacan monista värivaihtoehdoista:











Kerrottakoon vielä, että piipahdin eilen Kerässä ja Jonnan kanssa vaihdettiin päikseen BC Garnia ja Isageria! Nyt sitten löytyy meiltäkin Spinniä, Tvinniä, Alpaca 1 ja 2 sekä Viscolinia. Tampereelle meni Babyalpacaa, Silkbloom finoa ja extra finoa Semillojen seuraksi. Valikoimaa laajennetaan toiveiden pohjalta molemmin puolin ja uudenlaista yhteistyötä Kerän kanssa aloitellaan, siitä tarkemmin ihan piakkoin. Uusia kujeita siis tulossa ja kaikki teitä varten, pysykää kuulolla!

46 kommenttia:

  1. Upea hartiahuivi. Apua että alkoi sormia syyhyttämään sillä tavalla.

    VastaaPoista
  2. Voi miten ihania lankoja. Mukava että on noin montaa sävyä.

    VastaaPoista
  3. Osallistun arvontaan. Ihania värejä!

    VastaaPoista
  4. Alpakka on kyllä herkkua neulottavaa ja kevyttä pidettävää, täytynee siirtyä puodin puolelle ihmettelemään lisää...

    VastaaPoista
  5. Hoplaa on viehättävä ja langoissa on ihania värejä. Lopettelin juuri tämänpäiväisen neulomisurakan. Vaikka sitä on koko päivän ollut lankojen keskellä, niin tälle taudille ei mahda mitään - aina vaan kuola valuu kun näkee kauniita lankoja :)

    Oda K

    VastaaPoista
  6. Facen kautta blokiin ihastelemaan ja uskaltaako tässä vielä kaupanpuolelle kattelee? ;) :D

    VastaaPoista
  7. Oih, alpakkalanka on niin ihanaa.

    VastaaPoista
  8. kivaa kun arvontaa muuallakin kuin facebookissa. ja facenkin luen kaupan sivulta, en siis kuulu faceen. ja alpakkalangat on ihania

    VastaaPoista
  9. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  10. Alpakka on aivan mahtava kuitu: lämmin, kaunis, pehmeä, kiiltävä, laskeutuva... ;o)

    VastaaPoista
  11. Mulla on läjä alpakan villaa odottamassa työvälineistöä sen työstämiseen langaksi. Sillä välin olisi kiva neuloa arvonnasta voitetuista langoista jotakin :-)

    VastaaPoista
  12. Onpa huivisss upea malli! Herkkulankoja, siis kokeillasnpa arpaonnea!

    VastaaPoista
  13. Jestas mitä lankaa ja missä väreissä. Tätä pitää saada.

    VastaaPoista
  14. Alpakka on yksi suosikeistani, osallistun arvontaan.

    VastaaPoista
  15. Upeita, monivärinen huivi etenkin. Osallistun arvontaan
    HeliHoo

    VastaaPoista
  16. Aivan mielettömän upean oloista, alpakka on muutenkin ihanaa, mutta noin henkäyksen ohuena se kyllä houkuttaa kovasti. Ja mitkä herkkuvärit! Näiden kohdalla pitää kyllä testata arpaonnea, mutta jollei lykästä, niin pitää kyllä jossain välin käydä sitten muuten hankkimassa omaankin varastoon. :)

    VastaaPoista
  17. Noita babyalpakoita onkin tullut jo useaan otteeseen kaupassa pyöriteltyä. Toistaiseksi oon vielä onnistunut voittamaan kiusauksen, mutta tokihan arvontaan täytyy osallistua :)

    VastaaPoista
  18. niin outoa kuin se onkin, tajusin juuri että en ole koskaan neulonut 100% alpakkaa. Erhe pitää korjata ja aukko sivistyksessä paikata :)

    VastaaPoista
  19. ihana lanka ja värit.mukana arvonnassa.
    Tiina.T

    VastaaPoista
  20. Oijoi, mulletänneheti! Harmi, että tuli shoppailtua viime kuussa Cascadea säästötilin kustannuksella, nyt täytyy toivoa, että arvonnassa natsaa, että pääsee testaamaan.

    VastaaPoista
  21. Ihana arvonta, mukana ollaan! Kuukauden lanka on oikein kiva idea. Mielenkiinnolla jään odottamaan myös Kerän ja Titityyn yhteistyökuvioita :)

    VastaaPoista
  22. Vau, tykkään alpakkalangasta ihan älyttömästi! Mukana arvonnassa! :)

    VastaaPoista
  23. Alpakka on ihanaa! Ja lämmintä! Ja mitkä värit!
    Neulelina

    VastaaPoista
  24. Pitäisköhän joskus kokeilla tuota alpakkalankaa...

    VastaaPoista
  25. Ihana lanka! Osallistun arvontaan!

    VastaaPoista
  26. Voi ei, kerrassaan ihania alpakkoja! Tahtoo ne kaikki, heti :D

    VastaaPoista
  27. Alpakka iso<3 ja mitkä värit! Muilla on tipaton tammikuu, miulla langaton. Arvonta voi helpottaa tuskaa :)

    VastaaPoista
  28. Voi vitsi miten upeeta lankaa! Tuosta tulisi täydellinen pipo tai huivi! Mukana arvonnassa!

    VastaaPoista
  29. Oi, tätä en olekaan vielä kokeillut, mutta taatusti ihanaa lankaan. Arvontaan ehdottomasti mukaan. Jos onni suosisi niin neuloisin pipon itselleni.

    VastaaPoista
  30. Alpakka on ihan ehdottoman hyvä lankamateriaali, kevyttä, lämmintä ja ihanaa neulottavaa + yleensä tosi hienot värikartat.

    VastaaPoista
  31. Kuukauden lanka on kiva idea, kiitos! Kipin kapin suunnittelemaan jotain neulottavaa tuosta ihanuudesta :)

    VastaaPoista
  32. Oi ihanuuksia. Mukana arvonnassa.

    VastaaPoista
  33. Näyttää kokeilemisen arvoiselta eli eiku ravelryyn malleja selaamaan, jos vaikka arvonnassa onnistaisi.

    VastaaPoista
  34. Voi että, toi harmaa, vihreä ja sininen kerä. Aivan ihania. Arvonnassa mukana.

    VastaaPoista
  35. Kuulostaa niin ihanalta, että tätähän on pakko päästä kokeilemaan!

    VastaaPoista
  36. Joululahjaksi neuloin pitkästä aikaa alpakkaa ja se on ihanaa neulottavaa. Miksi mä olin ihan unohtanut sen. Mukana arvonnassa.

    VastaaPoista
  37. Ihanaa ja inspiroivaa! Mukana innostuneena. Johanna

    VastaaPoista
  38. Voi mitä ihanuuksia ja upeita värejä. Mukana arvonnassa.

    VastaaPoista
  39. Ehdottomasti mukana arvonnassa.

    VastaaPoista
  40. Minäkin osallistun arvontaan!

    VastaaPoista
  41. Osallistun arvontaan!

    T:Lotta

    VastaaPoista