Ilmaiset neuleohjeet

sunnuntai 1. kesäkuuta 2014

Unelmankeveät pitsihuivit

Näin kesän tullen tekee mieli neuloa ihanan keveitä pitsihuiveja. Nehän ovat myös täydellisiä asusteita kesän juhliin! Siksipä keräilin tähän muutamia kivoja ohjevinkkejä ja niihin sopivia lankoja verkkokaupastamme.

Ilmatar - muste, ärjy, metsä, karpalo ja magenta
Pitsilankojen ohuus ja suuret metrimäärät saattavat hieman pelottaa, mutta pitsihuiveja voi neuloa isollakin puikolla - pitsin ei ole tarkoituskaan olla aivan tiivistä, vaan se voi hyvin olla löyhää ja pehmeästi laskeutuvaa. Ohuella langalla ja isommalla puikolla saa myös näyttävän lopputuloksen, vaikka huivin pitsimallikerrat eivät olisikaan kovin monimutkaisia.
Aino - sahrami, valaan laulu ja metsä
Ravelrystä löytyy ihania pitsihuiveja vaikka kuinka paljon. Esimerkiksi Boo Knitsillä sekä Susanna IC:llä on upeita huiveja. Ainakin Boo Knitsin huiviohjeissa on usein monta kokoa tai niiden reunapitsitoistoja voi neuloa haluamansa määrän.

Jared Floodin upea Rock Island on pitsihuivien aatelia - ohuesta langasta neulottu höyhenenkeveä aarre.

Prairie - antique lace, ink ja tern
Martina Behmin Nuvem on myös neulottu ohuesta pitsilangasta, mutta se on hieman erityyppinen - sileää neuletta ja pieni röyhelöreuna. Nuvem on keveä mutta samalla lämmittävä kääriytymishuivi.

Good Day Sunshine -huivi on ollut pitkään omalla listallani - tuo on pakko neuloa joskus, niin kaunis se on! Tämä ohje on ilmainen, se löytyy Knittystä.

Jaipur Silk Fino - 24, 46, 69 ja 20

Myös kotoisasta Ullaneuleesta löytyy hurmaavia pitsihuiveja, esimerkiksi TiiQ:n ihana Myrskylintu, Sari Åströmin Aquila ja Lehmus sekä Katja Kvintuksen Minttumaari, joka sopii myös aloittelevalle pitsinneulojalle.

Vellamo - ärjy, luumu ja munakoiso
Ei sovi toki unohtaa myöskään virkattuja huiveja! Itse virkkaan parhaillaan Vellamosta Recuerdos de Infancia -huivia. Virkatut huivit ovat mukavaa vaihtelua neulotuille!

Recuerdos de Infancia

Ja pitsihuiveihin sopivia lankojahan tietenkin löytyy monenmoisia. Verkkokaupastamme löytyy lace- ja cobweb-paksuisten lankojen rajauksen avulla pitsihuiveihin sopivia lankoja.

Siispä nyt neulomaan ihania pitsihuiveja kesäksi! Itse aloitin eilen Ilmattaresta Tetiana Otrutan Leaf Evolution Shawlin, en malta odottaa että se valmistuu!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti