Ilmaiset neuleohjeet

maanantai 4. elokuuta 2014

Ihanaiset Berrocot

Viime viikon lopulla meille saapui myrskyn mukana odotettu lasti Berrocon Ultra Alpacaa sekä Ultra Alpaca Finea!

Tässä ensimmäisessä lastissa meille saapui koko Ultra Alpaca Finen värikartallinen värejä ja tuosta paksummasta langasta nuo samat värit. Värikartassa on tasaisia värejä sekä mix-värisävyjä, jotka eivät ole aivan tasaisia (verrattavissa 220-langan Heather-sävyihin).

Ultra Alpaca on paksuhkoa ja pehmoista, ei kovin tiukkakierteistä lankaa, jossa on puolet alpakkaa ja puolet villaa. Sekoitus on ihana, koska alpakka tuo lämpöä ja laskeutuvuutta, ja villa antaa hieman rakennetta, jolloin lanka ei ole ihan niin löysän laskeutuva kuin sataprosenttiset alpakkalangat joskus saattavat olla.


Ultra Alpaca Fine on ohut, tiukkakierteinen ja rakenteeltaan pyöreä lanka, jossa on puolet villaa, 20 % alpakkaa ja 30 % nailonia. Se on siis varsin napakkaa ja kestävää lankaa, joka siksi on ihana myös sukissa. Ja ohuudestaan huolimatta lanka sopii siis hyvin myös talvisukkiin!

Menin toki oitis Ravelryyn tutkailemaan, millaisia juttuja ihmiset ovat näistä langoista tehneet...

Ultra Alpaca on omiaan paksuihin talvineuleisiin. Siitä syntyvät ihanat pipot, lapaset ja paidat talvea varten.

Vancouver Fog -kämmekkäät syntyvät yhdestä vyyhdistä! (Ilmainen ohje, ladattavissa Ravelrystä.)
Francis Revisited -paita näyttää ihanalta talvipakkasia ajatellen! (Ilmainen ohje, ladattavissa Ravelrystä.)
Klassikoksi muodostunut Habitat-myssy on täydellinen palmikkopipo. (Hinta 6 dollaria, ostettavissa Ravelrystä.)
Paksusta langasta neulottu Saroyan olisi aivan ihana! (Ilmainen, ladattavissa Ravelrystä.)
Ultra Alpaca Fine on monenlaisiin tarkoituksiin sopiva lanka - se nimittäin sopii paitoihin, huiveihin, myssyihin ja myös sukkiin, sillä siinä on nylon-vahvike.

Lämpöiset sormikkaat, miten olisi? Knotty Gloves -sormikkaat näyttäisivät (ja tuntuisivat) varmasti aika ihanilta tästä langasta tehtynä!Norah Gaughanin Jubilee on tälle langalle suunniteltu pitsiä ja palmikkoa yhdistävä suorakaiteen muotoinen huivi. (Ilmainen, löytyy Berrocon sivuilta - seuraa Ravelryn linkkiä.)Ultra Alpaca Fine on mainio lanka kirjoneuleeseen - kokeile esimerkiksi Selbu Modern -pipoa tai Endpaper Mitts -kämmekkäitä! (Ilmaisia, löytyvät Ravelrystä.)Voi että minkälaisia raitoja tästä langasta saisikaan - Stripe Study ja Color Affection suorastaan huutavat päästä neulotuiksi tästä langasta! (Molemmat ohjeet ostettavissa Ravelrystä.)

Ja sukkiinhan tämä on ihan omiaan. Tämähän passaa käytännössä mihin tahansa fingering-vahvuiseen sukkamalliin - itselläni on tekeillä Phloem-sukat värissä. (Ohje ilmainen, löytyy Knittystä.)PS. Kannattaa tutustua Norah Gaughanin neuleohjeisiin - hän nimittäin suunnittelee Berrocolle, joten sieltä löytyy vaikka kuinka paljon upeita ohjeita juuri näille Ultra Alpaca -langoille.

Kuvat lainattu Ravelrystä kyseisten neuleohjeiden sivuilta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti