Ilmaiset neuleohjeet

sunnuntai 31. elokuuta 2014

Kraftit!

Viime viikonloppuna meille saapui ihana uutuus: Kraft Hand-dyedin käsinvärjätyt, ihanat bluefaced leicester -langat! Bluefaced Leicester eli tuttavallisemmin BFL on lammasrotu, jonka villa on pehmeää mutta kestävää. BFL-langat ovat hitusen kiiltäviä ja upeasti laskeutuvia.

Puotiin tuli kahta vahvuutta: napakkaa DK-vahvuutta ja nylonilla vahvistettua sock-laatua

BFL DK on ohuehko DK-vahvuiseksi, ja jossain määrin se saattaa istua sport-vahvuistenkin lankojen ohjeille. Tästä tulee ihania takkeja, pipoja, lapasia ja kämmekkäitä! Ja kahdesta vyyhdistä saisi jo ihanan ja lämpöisen hartiahuivin talveksi... BFL DK -vyyhdissä on 225 metriä sadassa grammassa.

Sock on ohuempi nailonvahvisteinen lanka, joka sopii ihanasti sukkiin, mutta myös muihin asusteisiin ja toki myös ohuempiin paitoihin ja takkeihin!

Ja ne värit sitten, oi sentään! DK-vahvuutta on kuutta eri väriä, Sockia on 12 väriä. Värit ovat semisolideja ja osa pikkuisen kirjavampia. Värit ovat upean syviä ja hehkuvia.

 
Kuvassa BFL Sockista neulottu Nurmilintu-huivi sekä Haystacks-sukat. Tästä näkee, kuinka eri tavoin Xanthophytes-väri käyttäytyy erilaisissa kappaleissa - sukissa tuo nimittäin muodostaa raitaa! Muut värit ovat kuitenkin klassisempia semisolideja värjäyksiä, joissa värit sekoittuvat enemmän.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti