Ilmaiset neuleohjeet

keskiviikko 7. lokakuuta 2015

Söpöimmät lasten neuleet osa 1.

De Rerum Naturan lankojen saavuttua puotiimme on tullut tarvetta kaivella taas vähän ohjeita lasten ja vauvojen neuleisiin. Tässä niistä osa, joihin itse ihastuin ensisilmäyksellä :) Kaikki alla olevat ohjeet ovat De Rerum Naturan Solenn Couix-Loarerin käsialaa. Ohjeet ovat saatavilla sekä englanniksi että ranskaksi ja ostettavissa Ravelrysta sekä meiltä TitiTyyn kivijalkaliikkeestä.
Little chausses
Little chausses on ehkä lutuisimmat töppöset ikinä! Oli ihan pakko neulasta ystävän vastavalmistuneelle pienokaiselle tällaiset, kun Solennin ohjeen näin. Malli oli helppo, mutta vähän sitä muokkasin, modaukset näkyvät Ravelryn projektisivulla. Voisipa tästä isompaankin jalkaan mallia soveltaa...

Lanka on De Rerum Naturan Gilliatt, eettistä merinoa siis. Voisin neuloa tuosta langasta mitä vain! Ohuempi versio Ulysse ei ole huonoa sekään, ja siitä tulee myös mainoita ja pehmoisia lasten neuleita.

Töppösten ohjeen kanssa samassa tulee myös alla olevan kuvan suloisen Little heaume -hatun ohje, myöskin Gilliattille. Tämän kahden ohjeen e-kirjan voit ostaa Ravelrysta.


Solennin Korrigan-neuletakki on ollut suosittu ohje Ravelryssa jo useamman vuoden ajan. Langaksi tähän malliin kävisi Malabrigo Sock, Vivacious 4-ply, Ulysse, Alpakka Silke tai mikä vain muu fingering vahvuinen lanka. Ohjeessa on koot kahteen vuoteen saakka.

Le bonnet du korrigan mätsää takin kanssa kuin nappi silmään! Myssyssä on kokoja vastasyntyneestä aikuiseen saakka. Myssyssä lankasuositus vaihtuu koon mukaan eli pienimmässä on fingering (esim. Malabrigo Sock), lapsen koossa sport-vahvuinen (esim. Semilla) ja aikuisen koossa worsted (Pure Wool Worsted). Quadrature for korrigan -viltti on myöskin samaa sarjaa ja voisiko sitä aarrettaan ihanampaan peittoon kääriä? Kaikki Korrigan-ohjeet ovat ostettavissa Ravelryssa erikseen tai e-kirjana.

Demoiselle Arc-en-ciel (Little Miss Rainbow) on raikas ja simppeli raitatakki, Gilliattista myöskin. Ohje on sarjoitettu mukavasti 2/3-vuotiaasta 12/13-vuotiaalle. Isompien lasten kokoja on harvoin lasten ohjeisiin laskettu, joten tässä on onneksi vastausta siihen tarpeeseen.


1 kommentti: