Ilmaiset neuleohjeet

torstai 1. lokakuuta 2015

Lapaskuu - Naava tumput
Lokakuussa
  • sormet jäätyy...
  • herätään kuuran huurteisiin aamuihin...
  • sumusta läpi loistaa aurinko pikkupakkasessa...
  • tapellaan aamuisin lasten kanssa pitääkö pipo ja hanskat pistää aamulla päälle vai ei...
  • etsitään kuumeisesti talvivaatteita, huomataan että ne ovat TAAS käyneet pieniksi ja vähintään puolet lapasista on mystisesti kadonneet varastoinnin aikana...
Paniikin omaisesti päätän, että nyt on pistettävä tumppuasiat kuntoon. Esikoinen vaatii pehmeät ja harmaat lapaset. Huh, tämä toive on helppo toteuttaa! Nämä tumput syntyvät parissa illassa ja raapustin ohjeen, jota on helppo muokata erivahvuisille langoille.

Talven tuiskuihin taatusti lämpimimmät tumput tulevat Sandnes Garnin Suri Alpakan ja Mini Alpakan yhdistelmästä. Tällä ohjeella voit neuloa lapaset kärjestä alkaen ihan millä tahansa muullakin langalla. Jatkat vain lisäyksiä kunnes lapanen on halutun levyinen. Peukalon leveys on karkeasti 1/3 -osa toisen puolikkaan silmukkamäärästä. Jos ei mene tasan, niin kannattaa laittaa yksi silmukka enemmän peukaloon. 

Naava tumput

materiaalit Suri Alpakka 50 g + Mini Alpakka 50 g
puikot 4.5 - 5 mm (mallissa 5 mm cubicsit)
tiheys 17 s

Voit neuloa joko sukkapuikoilla tai magic loopilla. Luo yhteensä 16 s kärkialoituksella esim. kasialoituksella. Neulo oikein yksi kerros.

Aloita lisäykset.
1. krs: [1 o, L1 etr, 4 o, L1 etr, 1 o], toista [-].
2. krs: oikein.
3. krs: [1 o, L1 etr, 6 o, L1 etr, 1 o], toista [-].
4. krs: oikein.
5. krs: [1 o, L1 etr, 8 o, L1 etr, 1 o], toista [-].
6. krs: oikein.
7. krs: [1 o, L1 etr, 10 o, L1 etr, 1 o], toista [-].
Yhteensä 32 s.

Neulo sileää kunnes tulet peukalon hankaan. Tässä kohdassa kannattaa neuloa kerros, pari pituutta peukalon päälle, ettei lapasosasta tule liian lyhyttä. Näillä kun on tapana käytössä hieman huopua.

Peukalon aukko

1 o, neulo seuraavat 6 s apulangalle, siirrä apulangalla neulotut silmukat takaisin vasemmalle puikolle ja neulo kerros loppuun. Neulo sileää vielä 10 kerrosta. Neulo lopuksi 1 o, 1 n resoria 15 kerrosta tai kunnes lapanen on halutun pituinen.

Peukalo

Pura apulangan silmukat ja poimi ne puikoille. Poimi reunoilta vielä 1 s/puoli mukaan, yhteensä 14 s. Neulo sileää kunnes peukalo on peittynyt.

Kavennukset

1. krs: [1 o, 2 o yht., 2 o, 2 o yht.], toista [-].  10 s.
2. krs: [2 o yht., 1 o, 2 o yht.], toista [-]. 8 s.
3. krs: 2 o yht. kerros loppuun.
Katkaise lanka ja päättele langan päät.

Neulo toinen lapanen toisen peilikuvaksi. Eroa on peukalon aukon neulomiskerroksella:
9 o, neulo seuraavat 6 s apulangalle, siirrä apulangalla neulotut silmukat takaisin vasemmalle puikolle ja neulo kerros loppuun.

Toivottavasti ohjeesta on iloa muillekin!

1 kommentti:

  1. Kopsasin ohjeen samantien. Muuten, milloin mysteerihuivit lähtevät postiin? Emmie utelias tahi malttamaton oo tai mittään.......

    VastaaPoista